Автотенекеджията напусна стопанството, след като наруши правило №1 в предаването - между участниците да няма физически удари. Отстраняването му шокира и натъжи не само съотборниците му от тима „Стари герои“, но и конкурентите от „Нови надежди“.

Гечо се издъни, след като удари треньорката по художествена гимнастика Валерия преди старта на пейнтбол игра в стопанството. Като видя, че спортистката вдига пушката на нивото на очите си в разрез с инструктажа за боравене с оръжието, той се засили се към нея, фрасна я по рамото и се разкрещя да спазва правилата. Поведението му, придружено с обиди, разплака спортистката. През сълзи тя обясни, че е вдигнала пистолета, за да провери колко тежи, а не, за да стреля. Действията на Гечо вбесиха повечето жени в стопанството.

„Ако искаш да въдвориш ред, това не бива да се случва чрез удари. Трябва да имаш граници и контрол на държанието си, особено спрямо нежния пол“, заяви домакинята Аксения. Бившата хандбалистка Камелия, която е отраснала в семейство с домашно насилие, също защити Валерия и разкритикува автотенекеджията.

„Гечо, много те харесвам. Сигурен съм, че голяма част от зрителите и участниците също те харесват. „Във „Фермата“ обаче има правила, които сме длъжни да спазваме. В тях ясно е казано, че има ли удар, участникът ще бъде отстранен от играта“, обясни водещият Андрей, преди да дисквалифицира автотенекеджията. Решението на продукцията да отстрани риалити героя разстрои Валерия и я накара да се почувства виновна, но не смути особено провинилия се участник от село Голец, който от години живее в Лиеж, Белгия. „Не искам да се оправдавам. Преценил съм - направил съм го, поемам си отговорността“, заяви спокойно той, преди да си тръгне от предаването и да затвори тежката дървена порта зад гърба си.