Покойната половинка на актьора се казва Евгения Браун и е рускиня. Тя е била набор на любимия си, родена през февруари 1988 г., а Иво се е появил на бял свят през същата година, но в края на септември. Блондинката Евгения живеела в Лондон, където завършила висше образование и работела като адвокат. Двамата с Аръков се запознали именно в английската столица, когато Дон Жуан от Белослав се бе отдръпнал от актьорството и реши да напусне България. Актьорът замина за британската столица в началото на 2016 г, след като претърпя крах със заведението, което отвори и фалира, малко след това го пребиха и се раздели с Мика Стоичкова, която любеше в продължение на малко повече от година.

Поне два пъти в месеца Аръков хващаше самолета и отпрашваше към Лондон за 5-6 дни, където се снимаше в реклами и като статист в различни продукции и получаваше доста добри хонорари, от порядъка на минимум 400 лири (около 850 лева) на ден.

„Има много повече работа от тук. Имам проекти, но не такива, с които бих се похвалил. Както казва Христо Шопов, това е работа за поддържане на форма. Пътувам между София и Лондон постоянно. Искам да преследвам мечтите си, докато съм млад. Няма време за губене”, сподели преди години Иво и призна, че когато напуснал театралната сцена у нас, много негови фенове били разочаровани. Колегите му от театъра също му се обидили, че ги изоставя. „Реших да отида след това в Лондон, за да се разкарам от всичко. Исках да се дистанцирам, да намеря отново желанието си към сцената. Ако има човек, който ме издърпа от душевната тиня, това беше Радост Драганова. Намерих партньор, който също иска да се развива в позитивна посока“, призна преди дни красавецът.

Имено предложението на Радост Драганова връща таланта у нас. Иво влезе в ролята на водещ на предаването „Мармалад“ през есента на 2016 г. и изкара почти 6 години като партньор на Радост на малкия екран. Предаването бе свалено тази пролет от ефира на Би Ти Ви и го смениха с „Животът по действителен случай“, където преди дни Младен от „Съни бийч“ седна на диването пред Алекс Сърчаджиева и разголи душата си. Той ревниво пази личното си пространство в тайна, но реши да повдигне завесата и да разкаже най-съкровените си тайни.

Актьорът призна и за трудните мигове, през които е преминал с Мика Стоичкова заради непрекъснатите интриги, които са били създавани около връзката им. Той намекна за грозни слухове, които идвали от бивше гадже, явно визирайки Мария Илиева, което беше в леглото му преди щерката на Камата. „Мика беше много ощетява от това, защото целият този стрес се изливаше върху нея“, спомни си мачото и се изказа доста ласкаво за бившата си, като не скри, че тя е била ощетявана, защото е нямал време за нея. След щерката на Камата е дошло запознанството му с Евгения. Двамата били много щастливи, докато блондинката не се влюбила в професията на мъжа си и решила и тя да става актриса.

Той много искал да има деца от рускинята, но тя решила да гради кариера. Двамата решили да се разделят временно, като родният секссимвол се прибрал у нас и раздялата им станала постоянна. Двамата взели решение да се разведат и всеки поел по своя път. За съжаление, преди малко повече от година Иво получил телефонно обаждане от брата на Жени, който му съобщил, че красивата блондинка вече не е между живите.

„Моята бивша съпруга почина през 2021 г. Трябва да попитате моята настояща приятелка Габриела как преминах през това, защото беше доста смразяващо за мен. Рязко загубих почва под краката си, защото това е човек, когото съм обичал с цялото си сърце и душа. Ние се разделихме, преди да се разведем, защото се надявахме, че тази раздяла ще бъде кратка“, откровен е актьорът, който не крие, че съжалява, че Евгения е тръгнала да гради кариера и бракът им се е разпаднал. Жени наистина е много красива и е може би най-хубавата и естествена половинка на актьора. Аръков все още си задава въпроси как и защо е починала бившата му съпруга, като има съмнения, че е убита. „Лондонската полиция е толкова отзивчива, че ти казват: „Момче, ти никога няма да разбереш какво се е случило”. Не искам да го коментирам, че може да е починала от насилствена смърт, но тя не е починала от Ковид-19 - тя е млада жена, какво се е случило?”, пита се и до днес красавецът.