И наперено заяви, че има предложение да бъде водеща в най-голямата телевизия в Маями. „Заминавам там, където ще ме оценят по достойнство, а не по фамилия, и където дори вече получих предложение за работа в телевизията. Проектът, с който ще стартирам, е документален филм. Пожелавам успех тук както на мишките, мислещи се за тигри, така и на талантите, които не трябва да спират полета си - един ден ще се извисят над другите“ - каза Мика на тръгване от България. Никой не видя нашенката като тв водеща в Маями, но тя все пак остана няколко години в Америка, където се залюби с турчина Айкут и набързо забременя.

Голямата дъщеря на Христо Стоичков стана майка на малката Миа през есента на 2016 г. Първата буква на момиченцето е същата като тази на майка му, но и на баба му - Мариана. Същевременно то съдържа и „а” - първата буква от името на бащата на Миа и бивш съпруг на Мика – Айкут Рамадан. Турчинът и Стоичкова продължиха да са двойка около 2 години след появата на щерка им. Наследницата на Камата заливаше социалните мрежи с щастливи семейни фотоси, но изведнъж идилията приключи.

„Аз имах тежка следродилна депресия и смятам, че е важно да го споделя. Когато имаш нужда от помощ, трябва да го казваш открито”, заяви преди време наследницата на Камата. Тя е посещавала психолог, за да се справи със следродилната депресия, а след като с бившия й мъж Айкут се разделили, ходели заедно на консултации. Искали да са сигурни, че разлъката им няма да се отрази по никакъв начин на дъщеря им Миа, която е вече на 6 години. „Не ми беше никак лесно. Непрекъснато плачех, чувствах се изключително объркана и емоционално изтощена, въобразявах си, че съм ужасна майка, че ще се проваля напълно като родител” – плаче футболната наследница.

Тя твърди, че именно дупката, в която е изпаднала, е причината за разпада на връзката й с Акут. Периодът, в който тя се справяла със следродилната депресия, бил последван от раздялата с бащата на дъщеря й, а после и от пандемията от Ковид-19. Мика, която посещавала психолог за следродилната депресия, започнала да ходи на консултации с Айкут, след раздялата им, за да им помогне и да ги напътства как да постъпят по отношение на дъщеря им.

„Детето ни ще задава въпроси. Дъщеря ни знае, че дори и да не сме заедно, сме семейство и винаги ще се обичаме тримата. Мама и тати са приятели и всичко си казват”, споделя щерката на футболната ни легенда. Тя е щастлива, че с бащата на Миа са в добри отношения. Според слуховете истината е друга и причината за разпада на семейството е изневяра от страна на Айкут, който се залюбил с тъмнокоса красавица от турски произход Сейда, чието семейство от години развива строителен бизнес във Флорида. След краха в брачния й живот, Мика се върна в родината с подвита опашка, забравила как плюеше България и хората у нас.

Щерката на Стоичков живее в София от септември 2020 г. Тя набързо забрави какво е говорила за родината си и в последните си интервюта постоянно тръби колко много й допада тук и смята да се задържи у нас. Наследницата на футболната ни легенда не крие, че много й харесва животът, който води в момента и се чувства добре в София, където всички врати са й отворени. Мика винаги се е биела в гърдите, че пробива навсякъде без да си казва фамилията, но в светските среди са на друго мнение. Преди два месеца тя стана шеф в Професионалната футболна лига. Голямата дъщеря на Христо Стоичков е директор по комуникациите и стратегическите международни взаимоотношения в ПФЛ. Стоичкова обясни, че ще работи за привличането на чужди и добри футболисти в редиците на нашите отбори, както и за подобряване условията за развитие на родните играчи. Най-голямо внимание, според нея, трябва да има върху финансирането и подпомагането по всякакви начини на младите и сега прохождащи родни футболни надежди, за да могат да се развият.

„Много време обмислях тази оферта и не ми беше лесно да приема. Колебаех се, защото това е огромна отговорност, но си дадох сметка, че мога и най-вече искам да я поема. България ми липсваше отдавна, искам да се установя тук и да дам каквото мога от себе си, за да подобрим нещо в нашата родина”, каза щерката на Модерния ляв. В социалните мрежи коментират, че 33-годишната мома едва ли е получила поста заради големите си умения и опит във футбола.

„Моята мисия е да върнем възприятията върху българския футбол като ценност, а не като цена. Израснала и възпитана съм с визия, която искам отново да бъде важна за българските играчи, отбори и фенове“ – коментира Стоичкова. Мика добави още, че ще използва международните контакти, които има, за да осъществи намеренията си. Ангажира се и с организирането на повече събития и социални дейности, които предстои да видим дали ще се осъществят. Това не е единствената сладка служба, която е заемала красавицата.