В разговор с фенове, който вече не е достъпен в инстаграм, рускинята си спомни за годежа в Дубай с нашенеца. Той бил наел хеликоптер, с който двамата летели над пустинята. На земята било изписано: "Ще се омъжиш ли за мен?", а след като слезли, татарката получила невероятен букет. Двамата били отседнали в шикарен хотел. Благой помолил Есмер да се омъжи за него още на втората им среща и братът и бащата на Омерова били категорично против.

Най-романтично било получаването на пръстена, който донесъл делфин. Влюбените отишли на частно шоу с животните, а при гмуркането си едното донесло ринг, на който висяла кутайска с годежен пръстен. Двамата изкараха заедно две години и половина, а с днешна дата Есмер твърди, че му е простила и е щастлива, че го е срещнала, защото има син от него.

Доскоро Есмер обвиняваше последователите си, че я занимават с футболиста, който отдавна била изтрила от живота си. Явно за да привлече вниманието към профила си в инстаграм, тя смени тактиката и подборно разказа за Георгиев, който нарече "перфектен манипулатор".

Есмер твърди, че е простила на нашенеца, след като започнала да се занимава с психология, за която непрекъснато говори.