Още в началото на риалитито двете обаче твърдяха, че няма да се номинират. В крайна сметка единствено Мира успя да удържи на думата си и по този начин показа, че е истински приятел. Това обаче не може да се каже за Зорка, която често се проявяваше в игрите като фурнаджийска лопата. "Аз ще гласувам срещу Мира, защото тя има семейство - мъж и деца, а аз нямам и тепърва трябва да се доказвам. Искам чрез финала на шоуто да го направя, да покажа какво мога", заяви Зорница и буквално втрещи останалите от отбора на Непобедимите. Именно това й изказване обаче й изигра брутална хватка.

Мира не й върна жеста и гласува за Виктория, а след нея Алекса даде двата си капитански гласа за Зорница и директно я изпрати на двубой със самия него. Често досадната претендентка в Игрите не пропусна да се размечтае за евентуална победа над сърбина и присвояване на грошовете му. Дали обаче ще й се получи, ще разберем в утрешния епизод. Иначе от племето на Непобедимите Виктория и Мира бяха излъчени като следващите финалисти заедно с техния кадър Георги, който в предния епизод си купи финала срещу всичките му налични грошове. От племето на Безстрашните на финала са Фифо, Мани, Гого, Ралица и Джаферович.

Последна номинационна битка посрещна Непобедими и Безстрашни на Арената на приключенското риалити “Игри на волята: България”. Двете племена трябваше да определят свой защитник, който да държи тежък кош във въздуха, определящ изхода на битката. Филип доказа своите качества и защити племето на Безстрашните, което превърна всички състезатели в жълти екипи във финалисти. Той спечели доверието на своите съплеменници, както и наръчника на война - книгата “Готов за победа”. Непобедимите се движиха по-сигурно по трасето от своите противници и напълниха коша на Филип с повече тежести. Срещу него на най-отговорния пост беше Алекса, който обаче не успя да удържи своята тежест от 65 килограма.

Алекса прие загубата изключително лично, което изправи червените пред тежка равносметка преди втория им племенен съвет за седмицата. Победата на Безстрашните приповдигна настроението в племето. Гого разкри пред Джаферович, че именно елиминацията на Генчо в капитанския дуел има отношение към добрия им резултат в двете номинационни битки. Това признание успя да обедини двете коалиции в племето на крачка от финалната права.