“Хората изляха срещу мен всичкия хейт на света. Наричат ме по всякакъв начин. Използват всякакви епитети, обидих се на част от тях, например Баба Яга, Крокозъмбел, няма как да ти повлияят позитивно на самочувствието. Пишат, че съм глупава, че не съм интелигентна, но никой не се опитва да се постави на мое място“, сподели пред „Телеграф“ Мис България Александра Кръстева малко след като грабна титлата.

Тя е само на 19 години. Александра описва себе си като скромно и по-скоро притеснително момиче. Никога не се е имала за някаква велика красавица, даже напротив по-скоро е неуверена по отношение на външния си вид. “Като бях малка, бях винаги най-висока в класа и децата все ме наричаха щъркел”, спомня си красавицата. Една от причините да се яви на конкурс за красота е именно това да се изправи срещу собствените си страхове и да ги надвие.

“С това, че спечелих короната на „Мис България“, аз победих себе си, това беше най-важната победа. Всъщност аз, когато взех решение да участвам, тотално бях забравила това, че след конкурса може и обикновено има такива последствие, аз дори не очаквах да съм в петицата на финала, камо ли да обмислям как ще ми се отрази хейта на хората”, разказа емоционално Мис България. Самата тя не може да си обясни защо хората имат такава злоба към нея.

“В началото много ме заболя, слава Богу родителите и приятелите ми ме подкрепиха” и мина всичко, сега съм малко по-уверена. Това е първата моделска изява на Александра, никога не се е занимавала професионално с това, от време на време някоя снимка, но нищо сериозно. Попада в конкурса, след като нейна позната фотографка я кани да се включи в „Мис Шумен“, но там не печели. По-късно се явява на кастинга за „Мис София“, става първа, а това и дава възможност да се състезава за титлата „Мис България“. Сега няма и месец след като се окичи с короната и предстои още по-голямо предизвикателство, да представи страната ни достойно на финала на „Мис Планет“. Сега ще бъде по-уверена или поне се надява на това, защото вече има опит с прожекторите. Първата й среща с голяма сцена определено я е объркала и тя си спомня, че буквално е забравила да говори.

“Много хора се подиграваха и ме обиждаха, че ме мога да вържа две изречения, защото на последния тур на „Мис България“ имаше въпроси, беше нещо за благотворителност, свързана с животните. От вълнение дори не чух въпроса, беше ужасно и аз се чудех как да излезна от ситуация, просто светлините, сцената, погледите на хората ме препарираха”, разказва миската. Като малка е такава, притеснителна и по-скоро не бурно дете. В тийнейджърството има кратък бунтарски период, когато дори на няколко пъти бяга от вкъщи, но нищо кой знае какво не произлиза от това и днес дори съжалява за детската си постъпка.

Отраснала е в Шумен, сменила е доста училища, но накрая завърша Природоматематическата гимназия с профил химия и биология. От дете я влече математиката и е човек на точните науки, като дете дори се е явявала на олимпиади по математика. Израснала е в нормално семейство, майка й е кредитен специалист, а баща й има транспортна фирма. Като малка е опитвала да се занимава с много различни спортове, художествена гимнастика, плуване, лека атлетика и волейбол. Най-постоянна е именно там. “Бях висока и този спорт ми се отдаваше”, споделя Мис България.

Красивата миска заляга яко на ученето. Мечтае да завърши образованието си и иска да стане интериорен дизайнер. В момента е първи курс студентка по архитектура. Искала е да влезе специалност „Интериорен дизайнер“, но в крайна сметка съвети на приятели я насочват към другата специалност. “Имам време за семейство и деца, сега на първо място е да се развия в кариерата си”, сподели Мис България.