Писателят и панелист от предаването „На кафе” е сериозно обвързан с актрисата Ива Папазова и има намерение скоро да й предложи брак, издават негови близки. Популярният автор вярва, че е открил сродната си душа и e категоричен, че иска да отново да опита от семейния живот. Георги говори открито за връзката си пред почитателите си в социалната мрежа. Той е споделял, че след развода се е сблъсквал с куп несполуки в любовта.

Авторът бил много разочарован от провалите си и в един момент изгубил надежда, че някога ще влюби отново. Отношенията на Блажев и Папазова в началото били само приятелски. Той изобщо не си представял, че е възможно между тях да се разпалят любовни чувства. „Преди две години и половина с Ива бяхме само колеги и понякога ходехме до BDS-a за кюфтета. Очевидно влакът „любов от пръв поглед” ни беше подминал. Пък аз, приятели, виждате ли, винаги съм “знаел”, че ще се влюбя от пръв поглед. Просто съм го знаел! Заедно с милиони хора по света си имахме тефтери, в които подробно бяхме описали голямата любов и как си я представяме. С булети, картинки, всичко на нов ред, ошрифтено. И колкото повече време минаваше, толкова по-тежки, толкова по-плътно изписани ставаха те. Всеки нов тъп чат се превръщаше в ред, всяко разочарование - в страница.

Стискахме тефтерите силно. Мазохистично. Дори когато животът искаше да ни ги изтръгне от ръцете, за да види дали не сме написали някоя глупост. И да ни каже, че самият тефтер е най-голямата такава. Днес, за първи път откакто сме заедно, ядохме кюфтета в BDS-а. Нямам тефтер. Преди време едно русо момиче, с което все се разминавахме, ме блъсна и страниците се разпиляха. Добре че имаше вятър!”, изповяда се популярният автор в инстаграм.

С днешна дата връзката на писателя и актрисата процъфтява. Той дори споделил пред колеги от Нова тв, че възнамерявал да й предложи брак. Само изчаквал най-подходящия момент за тази важна стъпка. С Ива живеели под един покрив от половин година, та вече установили, че си пасват и на битово ниво. Блажев вярвал, че човек не бива да се плаши от миналите грешки, а смело да гледа напред към новите хоризонти.

Авторът има 3-годишен син на име Боян от бившата си съпруга. Настоящата му жена обаче няма наследници и темата за децата също била на дневен ред в семейството. Според запознати Папазова напирала да дундурка бебе и нищо чудно в скоро време Георги да удовлетвори копнежите й. Засега Ива успешно влиза в ролята на мащеха и с голямо желание се грижи за малкия Боян. Блондниката му чете приказки, разхожда го и се включва активно в игрите му.

Чаровната приятелка на Блажев е възпитаничка на Стефан Данаилов. След като завършила НАТФИЗ, миловидната блондинка бързо започнала работа в театъра в Бургас. Иначе писателят за първи път се показва публично с жена след развода си. Той се оплакваше, че след разлъката с бившата му съпруга дълго не можел да завърже сериозни отношения. Авторът имаше кратка авантюра и с колежката си Стаси Кара. С нея се сближили покрай работата си в Нова телевизия, ала и тази връзка не просъществувала дълго.