Фолкпевицата спретва рядко срещано шоу по време на участие в столична чалготека. Една от най-тачените изпълнителки в жанра показва, че още я бива, и вдига на крака купонджиите в Студентски град в столицата. ДесиСлава рядко си позволява да разчупва участията си, но този път залага на нещо нестандартно. Директно на сцената й е донесена табла с шотове. Фолкпевицата грабва шот и кара публиката да изпадне в екстаз, тъй като казва "наздраве" на подпийналите си почитатели. Често феновете сами решават да почерпят певиците, като много рядко дамите с микрофона отказват да се включат в пийването.

Пионер в подобен тип забавление е Галена, която още преди години обръщаше шотове на сцената, като захапваше чашите с уста и без помощта на ръце поглъщаше съдържанието. Това й беше коронен номер дълго време, но постепенно Галена се отказа да го прави. Въпреки това се намериха нейни достойни последователи. Публична тайна е, че понякога Коцето пие преди, по време и след участие, като неизменно в ръката му има чаша, пълна с уиски. Певецът не си играе на дребно и често излиза на сцената с водна чаша, пълна наполовина с огнена вода. Дори и легендата на балканската музика Лепа Брена пие на сцената. Грандамата не се притеснява да го прави дори когато става въпрос за големи концерти в зали пред хилядна публика.

Емануела и Бони не са големи любителки на пиячката, но миналата година му отпуснаха края. Двете си наливаха алкохол в чаши директно на сцената на пловдивска дискотека. Тогава Емануела и Бони си казваха наздравици със случайни гости на дискотеката и играха бесни танци. Изпълнителите от кръшния жанр масово признават, че алкохолът ги отпуска и така успяват да забавляват повече почитателите си, пише "България днес".