Героят му Борис Донков изчезна мистериозно и постави много въпросителни. Опожаряването на ветеринарната клиника, в която д-р Христов тайно го лекуваше, предизвика навремето истински ужас сред най-близките му и ги потопи в дълбока скръб, защото приеха, че е загинал. Семейството ритуално се сбогува с него, но при разследването на останките след пожара не беше открито човешко ДНК, което остана загадка за инспектор Йосифов, проучващ по-късно анализите на пепелта. Но как се е спасил Борис от опита за убийство, какво се е случило с него след това и ще разкрие ли мисията, която го връща обратно в София ще разберем още тази вечер.

Тръгвайки по пътя на изкуплението, Денис пък опитва да постъпва правилно, въпреки трудностите, с които се сблъсква. Той решава, че този път твърдо ще стои от страната на закона и ще изпълнява мисиите, поръчани му от службите. След неприятното разкритие, че определени фигури именно в службите ръководят големи престъпни, но доходоносни схеми, той е поставен в много опасна ситуация.

Калин Врачански бе звездата в началните епизоди на "Братя". Заложен като основна фигура в първия сезон, той почти не се появи във втория, а след като Нова телевизия започна излъчването на третата част, стана ясно, че името му вече не фигурира в надписите. Мястото му като централен персонаж е заето от нова фигура в историята – Сандо, чиято роля се изпълнява от Алекс Иванов, нашумял преди това като Мартин в комедията „Ол инклузив”.

Отпадането си Врачански обясни с подготовка за постановката на Операта “Баща ми бояджията”, в която изпълняваше главната роля.