Според певеца това не е отношение лично към него, а по принцип към българската музика. Българските радиа и телевизии избягват да пускат родни песни, убеден е Панайотов. Фенове на Кичка Бодурова обаче се кефят, че публиката бойкотира певеца, който обиди грозно колежката си през лятото, като излга, че нейният концерт в Бургас се радва на мижав интерес.

"Повечето медии предпочитат да отразяват "правоверната" музика, идеща отвъд Океана. Така нищо не рискуват. Но ако се задълбочат с български песни, са под угрозата да бъдат настъпени отнякъде и някои техни ментори да ги скандализират", сподели с огорчение пред "България днес" певецът. Панайотов добави още, че няма да спре да се бори за повече излъчване в ефира на българска музика, защото това е целият му живот и съдба.

С популяризирането на новата си песен, която до края на месеца ще има и видеоклип, Панайотов се е заел лично и твърди, че среща трудности. "Точно тук възниква проблемът къде да чуят и видят песента! Правя неистови усилия да я разпространявам в медиите. Но те като се "сблъскат" с българска и типично балканска песен, сякаш започват да подвиват опашки и да се разсейват", споделя композиторът, убеден, че някои от медиите ни предпочитат на друго да мирише нашенската песен. "Това са вътрешни и много, много стари проблеми, които и до днес продължават. Заради които не спира и моята борба".

Двукратният носител на "Златен Орфей" с гордост представя "Катерина", за която казва, че е истинска българска песен, създадена от български автори и изпята на български език. "А такива песни в наше време са все по-кът. Имам чувството, че моите почитатели, вече изморени от мизерията, в която тънат заради политиката, политиците и техните простотии, в тази песен ще видят малко топлина и слънце, облечени в музика. И ще им дойде много добре", продължава изповедта си Панайот Панайотов. Изпълнителят на "Охридското езеро" обещава да прави само български песни, изпети на роден език и създадени от нашенци.