Зрителите ликуват, че най-мразената участничка най-сетне си е тръгнала и не пестят критиките си към нея. Факт е, че Джаферович сама си подля вода, като не използва грошовете, които имаше и отиде самонадеяно на битка. Мъжът до гримьорка Ваня реши отново да е брани от обществения хейт и написа дълъг пост в социалните мрежи. Той бе придружен и от клипче, което показва как семейството е посрещнало финалистката след отпадането, видя първи Hotnews.bg.

Тъй като Ваня Джаферович е ограничил споделянето на трогателното видео, придружено от коментар на хърватина, Hotnews.bg направи няколко стопкадъра от 30-секундното клипче, на което се виждат сълзите и усмивката на Евгения при срещата с децата и съпруга. По-късно обаче Евгения също пусна видеото.

"Вчера Жени приключи своето участие в Игри на волята. Отпадна на крачка от финала. Хората казват, че в такива предавания се помнят само победителите и това си е така, но аз смятам, че освен победата е важно и по какъв начин си повлиял или променил самата игра. Жени беше един от най-запомнящите се участници във всичките сезони досега. Без значение дали някой е харесвал играта ѝ или не, тя определено я направи по-интересна за гледане. Начинът на говорене, мисъл, стратегически ходове, обмислени винаги предварително, уравновесеност, спокойствие, както и борба, без отказване до самият край, са само някои от нещата, заради които се гордея, че имам такъв човек до себе си.

За съжаление през последните няколко месеци получихме и много гадни коментари, заплахи и бяхме тормозени. Повечето от тях бяха написани неграмотно, с необяснима злоба и омраза, което ме кара все повече да губя надежда в това общество. Как може да мразиш някого, след като не го познаваш и си го гледал само по телевизия? Как може да възпитаваш децата си по този начин? Чудя се вече, дали искам децата ми да израстват в такава среда и има ли изобщо смисъл.. И също така, искам да кажа, че въпреки че сме публични личности, и ние имаме емоции, страхове и чувства. Не сме роботи. Бъдете здрави и се опитайте да обичате повече", завърши бившият футболист.