"В навечерието на 110-ата годишнина от обявяването на независимостта на Албания почитаме не само онези личности, които в миналото са допринесли и помогнали за създаването на нашата държава, но и всички онези, които със своя принос във всяка област на живота придават стойност на националната ни идентичност и ни карат да се гордеем във всеки момент", каза Бегай.

В навечерието на големия концерт на звездата по случай празника на страбара, който ще се проведе на площад "Скендербег" в албанската столица Тирана, певицата положи клетва като най-новата албанска гражданка пред кмета на Тирана Ерион Велиай на специалното събитие.

В публикация в социалните мрежи днес албанският премиер Еди Рама публикува поздравление по случай този повод, придружено от снимка с носителката на редица музикални отличия, сред които и три награди "Грами". Министър-председателят Рама покани всички да присъстват на нейния концерт тази вечер. Шоуто на изпълнителката днес съвпада и с инициативата Европейска младежка столица, в рамките на която (в Тирана) са проведени над хиляда различни спортни и културни събития.

По информация на АТА, вече световната музикална звезда Дуа Липа е родена в Лондон на 22 август 1995 г. в албанско семейство от Косово. Тя е получила образованието си в Лондон и Прищина, където семейството ѝ се установява след обявяването на независимостта на Косово през 2008 г. Дуа Липа има множество награди и отличия за приноса си към музиката и изкуството, включително три награди "Грами".

Певицата се занимава и със социалните проблеми в различни страни по света, като работи заедно с УНИЦЕФ в подкрепа на кампании за правата на децата, пише БТА. След земетресението в Албания на 26 ноември 2019 г. Дуа Липа помоли феновете си за подкрепа и дарения и заедно с албански дизайнери организира кампания за набиране на средства, приходите от която отидоха при семействата на жертвите на земетресението.