Спортистът винаги е залагал на по-мъжествена визия и затова държеше брадата като своя визитна картичка. След отслабването обаче видимо и лицето му не е толкова подпухнало, а окосмяването по лицето му е като на младеж. В социалната мрежа последователите му също побързаха да отбележат промяната. "Брато, отслабнал си" и подобни коментари валяха под една от последните му снимки. Други пък го сравниха с Дейвид Бекъм, а имаше и такива, които му препочъха да си върне килограмите обратно.

Благой Георгиев винаги е поддържал страхотна спортна форма - въпреки че футболът в неговия живот е минало, но имаше период, когато беше качил около 10 кг. Сега те вече са се изпарили е видно от последните публикации на ритнитопковецът.

Поради каква причина Джизъса се е заел да отслабва не е много ясно. Възможно е и това да е в следствие на случващото се в личния му живот. Като например разправиите със Златка Райкова, с която се разделиха и след това той бързо пое в нова връзка, която озакони в лицето на настоящата си съпруга Полина.

Благо вече е щастливо женен мъж, а Златка е сгодена на бившия тенисист Карен - сватбата е догодина - сигурни сме, че ще се опита да надмине по организация бившия си, който сключи брак след 3-месечна връзка. Многодетният татко през годините е доказал, че доста бързо се влюбва, но и доста бързо разлюбва хубавиците, с които влиза в уж сериозни връзки.