Децата на популярни българи превземат сцената в „Черешката на тортата“ следващата седмица от понеделник до петък от 20:00 ч. Заедно с Танева, Лора Добрева, Мартина Пенева, Ангелин Балсамаджиев и Йордан Кисимов, чиито родители са Иво Танев, журналистът Мира Добрева, вокалистът на Б.Т.Р. Наско и актьорите Иван Балсамаджиев и Асен Кисимов ще се впуснат в кулинарно приключение. В него ще срещнат зрителите с интересни истории от детството с популярни родители, вкусни гозби, приятелска атмосфера и усещане за уют.

Лора Добрева

Албена Танева, позната от предаването „На кафе“, ще поднесе фино и елегантно меню с балансирани вкусове в понеделник. Тя има сложната задача да запази семейната чест в „Черешката на тортата“ след впечатляващите участия на баща си Иво Танев. Албена ще изненада с нетипични комбинации като скариди с манатарки и прясно сирене с кадаиф. Химията между участниците ще бъде усетена още с влизането, а компанията много бързо ще открие, че споделя обща страст към определена напитка.

Във вторник Йордан Кисимов посреща гостите си със страхотно чувство за хумор и самоирония. Съвременният интелектуалец ще заложи на цветни ястия от сезонни продукти и контрастиращи вкусове, които максимално представят неговата личност и душа. Освен вкусните гозби, менюто му ще проследи линията на мавруда и всеки компонент ще бъде придружен от подходящо питие. Синът на българския актьор Асен Кисимов няма да пести креативност и ще се докаже като експериментатор в кухнята. Малко по-късно пък едно изказване на Мартина неочаквано ще разсмее звездната компания до сълзи.

Дъщерята на журналиста Мира Добрева – Лора, която е инфлуенсър и работи в рекламна агенция, ще посрещне гостите в уютния дом на майка си в сряда. Тя ще си постави висока летва да приготви вкусна храна с италиански привкус. Въпреки че се определя като срамежлива и стеснителна, Лора ще даде заявка, че умее да приготвя най-добрия тиквеник, рецептата за който знае от баба си. По време на вечерята ще цари добро настроение, а креативните опити на останалите гости да разберат дали сърцето на Лора е заето най-накрая ще се увенчаят с успех.

В четвъртък кухнята се превръща в сцена за младата актриса с рок в кръвта Мартина Пенева. В своята вечер тя ще събере Изтока и Балканите с амбициозно и интернационално меню, което ще даде простор на артистичната й душа. За Мартина ще бъде важно храната да бъде споделена, а приготвянето й комбинация от познати рецепти и предизвикателства. Сред апетитните идеи на дъщерята на Наско от Б.Т.Р. ще попаднат салата фатуш, домашно приготвени разядки и бавно готвени телешки бузи. Какъв неочакван коз ще изкара Мартина от ръкава си и какви интересни разговори предстоят на масата?

Мартина Пенева

Запомнящ се финал на седмицата ще сложи Ангелин Балсамаджиев – сценарист в предаването „На кафе“ и писател. Наследникът на Иван Балсамаджиев ще демонстрира страхотно чувство за хумор и кулинарни умения, а тънката червена линия в избора на ястия ще следва корените му и местата, на които се е чувствал добре. Това за гостите ще означава сръбско предястие с родопска гарнитура, троянски разядки в големи количества и основно, което ще ги остави без думи. Вечерта и изненадата на Ангелин ще хвърли компанията в океана на емоциите и истински ще ги трогне до сълзи.