Пазарът на дамски часовници е истинско море от предложения, в което можете да откриете хиляди варианти. Изборът на часовник е важен, защото всъщност казва много за вас - говори за вашите интереси, стил на обличане, а понякога дори за настроението, в което се намирате. Ако вие е необходима помощ в избора на следващия ви часовник, можете да се възползвате от нашия кратък наръчник по темата.

Помислете какъв часовник ще съответства на начина ви на живот

Безспорно най-важното нещо, върху което е добре да помислите е от какъв тип часовник се нуждаете. Предпочитате ли той да бъде като бижу, което допълва цялостната ви елегантна визия или пък имате нужда от по-унивесален модел, който съответства на спортно-елегантния ви стил. Ако пък колекционирате часовници, задължително прегледайте предварително личната си колекция и вижте какво липсва в нея.

Оценете какъв модел ще отива на китката ви

Дайте си сметка за това какъв тип е вашата китка и какъв часовник би ѝ отивал най-много. Ако имате по-нежни ръце, вероятно би било по-добре да се спрете на часовник с тънка верижка, който е чудесен акцент и аксесоар. Ако пък китките ви биха могли да бъдат допълнени от по-масивен модел дамски часовник - давайте смело!

Не забравяйте за каишката

Каишката на всеки часовник е от особена важност, не само за неговия стил, но и за тежестта му. По правило кожените и силиконовите каишки създават леко усещане на китката, а с тях дори можете да забравите, че носите часовник. Масивните каишки пък изглеждат доста елегантно и също имат своите предимства.

Обмислете добре какъв цвят да бъде часовникът

Разгледайте гардероба си и помислете какъв часовник би се вписал най-добре в него. Тук имате два варианта - да подберете класически модел, който би отивал на всичко или пък да заложите на ярък и модерен часовник, който да се превърна в акцент на целия тоалет.

Ами удобството?


Не на последно място помислете и за функциите на часовника, който ще изберете. Предпочитате да имате класически модел или цифров? Кой вариант ще ви бъде най-удобен, за да се ориентирате, такъв със стандартен циферблат или пък бихте могли да използвате часовник с по-нестандартен дизайн?

Как да комбинираме стилни обувки и да изглеждаме модерно

От какъвто и часовник да се нуждаете, несъмнено ще откриете най-подходящия модел за вас в селекцията от дамски часовници на сайта obuvki.bg.