Краката й вероятно са също толкова слабички, но не се виждаха от дългия златен тоалет, който бе избрала за последния епизод на музикалното състезание. И това, което се видя от тялото на Галена, предизвика доста коментари – кокалести рамене, тънки ръце и талия като на анимационна героиня. Даже в лице изглежда по-различна – челюстта й е по-изразена, а скулите й – по-изпъкнали, пише "Уикенд".

Хитовата пайнерка, която е сред менторите в музикалното състезание, като че ли вече е по-слаба даже и от Светлана Гущерова, която е известна с пословичната си борба да е точно 40 кг. Блондинката, която има три деца от бизнесмена Християн Гущеров, винаги е подчертавала, че поддържа желаната фигура с изтощителни диети, но не стигала до крайности. Галена от своя страна пък е споделяла, че спазва хранителен режим и тренира пилатес. Само че рязкото й отслабване в рамките само на няколко месеца тази година подсили слуховете, че се вталява с популярните инжекции за диабетици „Оземпик”.

Галена отказва да коментира тези твърдения, но почитателите й забелязаха, че започна да отслабва съмнително драстично от началото на годината и само за кратко време се втали рязко – с над 15 килограма. Още през лятото Галена даваше вид, че е свалила десетина килограма. От тогава досега отслабването й явно продължава, което открай време притеснява почитателите й. Специалисти, с които „Уикенд” се консултира, също изразиха опасенията си, че певицата е влязла в опасна спирала и трябва незабавно да преустанови да използва инжекциите „Оземпик”. В противен случай пораженията за организма й може да са фатални и дори да се стигне до най-лошото. Според някои звездата вече може и да е развила лека форма на анорексия.

„Това, което се случва с Галена, е престъпление! Мъжът й, родителите й, приятелите й не виждат ли, че тя е критично слаба, с неестествени пропорции и силно измъчен вид?! Не знам кой е този доктор, който си позволява да инжектира „Оземпик” на толкова слаб човек, който на всичкото отгоре не е диабетик. Говорим за лекарство с изключително опасни странични ефекти, може да се стигне дори до смърт – има такива регистрирани случаи. Кой ще носи отговорност тогава?”, изригна пред „Уикенд” популярен експерт по здравословно хранене.

Според източник на вестника, инжекциите се поставят поне от няколко месеца от прочутия д-р Димитър Гугутков на популярни личности у нас. Над 90% от клиентите на лекаря нямат медицинска нужда от „Оземпик”, тъй като не са диабетици, а ги ползват от суета, понеже страничния ефект на лекарството е рязко отслабване. Официалната цена на лекарството в аптеките е 200 лева, а д-р Гугутков поставя инжекцията драстично по-скъпо – за по 500 лева, заедно с разтвор от витамини и минерали. Срещу медика са подавани куп сигнали от негови колеги и пациенти, но до този момент циничния му бизнес не е секнал. Според източник на „Уикенд”, Галена е негова пациентка от месеци.