Тя продължава да не назовава директно името му. В медийни публикации след скандалното разкритие се появи версията, че това е Юлиан Вергов, с когото актрисата снима в докторският сериал „Откраднат живот“, пише „Ретро. В отношенията с мъжете Димитрова всъщност е преследвана от карък. Тя споделя, че имала връзка с високопоставен служител от ДАНС. Двамата били на път да създадат семейство, но Диана не се чувства готова.

Мечтата й е да кандидатства в Художествената академия, където я приемат първа по успех със специалност „графика“. Въпросния мъж продължава да работи в ДАНС. През годините се е оженил и сега има две деца. Преди малко повече от 4 години актрисата преживява бурен роман с известния писател Калин Терзийски, но любовта им претърпя фиаско. Тогава той остави съпругата си за да бъде с Димитрова. "Бях пленен от нейната изключителност, но не бях готов да заживее с нея, най-малкото, защото си давах сметка, че няма да е за дълго. Това на нея щеше да повлияе зле, а мен щеше да ме разруши", разказва преди време Терзийски за връзката си със звездата от „Откраднат живот“.

Въпреки че любовта им приключва с разочарование и за двамата, те остават приятели. А той редовно посещава нейните изложби. „Още я обичам Диана. За нея съм написал 2 книги вече. Няма как да я забравя“, каза преди време писателят. Самата Димитрова пък заяви в ефира на „120 минути“ по bTV, че с насилника, който я пребил на снимачната площадка, също са имали интимни отношения. Макар хора от екипа на „Откраднат живот“ да се съмняват в този факт.

Това обаче не е единствената любовна афера на актрисата, пламнала по време на работа. Тази пролет се заговори, че Димитрова имала връзка и с френския си колега Беноа Марешал с когото участват в българския филм „Бягство“. Любовта им пламнала през есента на 2020 когато работили по лентата. Няколко месеца след финала на снимките самата Диана разкри в свое интервю, че е имала връзка с човек, с когото се запознава по време на работата на терен и той е неин колега. Когато обаче снимките свършили той заминал за чужбина и нещата между двамата приключили.