Анита завърши професионален курс по мениджмънт и лидерски умения. Силиконката е била изключително стриктна в заниманията, научи "България Днес" от учащи се заедно с нея. Специализираните уроци целят по-лесното намиране на работа в сферата на финансите и маркетинга. Именно към такава кариера се е ориентирала Анита. Жената до водещия иска да се развива в банковия сектор и да започне работа на висока позиция. Анита вече завърши образованието си в УНСС. Премина и задължителен стаж в банкова институция и в момента е на редовна позиция. Това обаче не е достатъчно за блондинката. За позиция като нейната заплатите са не повече от 1000 лева.

Анита обаче иска да бъде най-малкото мениджър на клон на банка или още по-високоплатена работа във финансова компания. Основна опора в амбициите на силиконката е самият Рачков. Той също много иска половинката му да се развива професионално, а не да я смятат само за плеймейтка. "Анита е умно момиче. По-скоро работата в банка е само да натрупа опит. Да работиш в такава институция беше модерно преди 15 г. Сега там са с най-ниските заплати, така че всички на този курс се целим към други финансови институции, например в криптокомпания", похвали блондинката неин състудент в курса.

Откакто е с Димитър Рачков, красавицата страни от прожекторите. Преди да станат гаджета, Анита участваше в много клипове на музикална компания "Пайнер". Двамата се запознават по време на снимките на видео към песен на братя Аргирови. По това време 20-годишното момиче мечтае именно за повече телевизионни изяви. Дори във визитката си за конкурса "Мис Плеймейт" посочва, че иска да води собствено телевизионно предаване. След като отношенията й с Рачков стават сериозни, плановете на Анита се променят.

Водещият я убеждава, че трябва да помисли за образованието си, защото в светските среди ще е подложена на голям натиск и множество критики само защото двамата са гаджета. Затова и Анита отказва да се изявява като инфлуенсър, макар да има много предложения за реклама. Преди време самият водещ защити публичния образ на половинката си "Чувствам се щастлив и влюбен. Другото не ме интересува. Това, че Анита е "Плеймейт", не е вярно. Това са спекулации на медиите", сподели в интервю Рачков, с което даде да се разбере, че иска гаджето му да се приема сериозно, а не като златотърсачка.