Той излезе на сцената на "Поетите" в зала 1 на НДК. Актьорът бе бурно аплодиран от феновете. В залата бе и официалната му половинка Ирина Ялъмова, майка на дъщерята на актьора - Алена. С Ирина се разделят, когато детето е още малко, но в последните години направиха нов опит да са семейство и в момента са заедно.

От организаторите стана ясно, че е имало известни притеснения дали звездата от „Откраднат живот“ няма да бъде освиркана на цената, но се случило точно обратното - феновете му засвидетелствали подкрепа. В края на поетичното събитие Юлиян бил засипан с коментари и в социалните мрежи. „Пожелавам ти винаги да влагаш на сцената цялото си сърце и да не обръщаш внимание на интригите“, пише негова почитателка, Вергов й благодари.

До този момент актьорът не е проговорил официално за случая с колежката си от „Откраднат живот“. Диана Димитрова шокира с разкрития в края на ноември, че преди пет години по време на снимки е станала жертва на насилие. Тя не посочва името на побойника, но в публичното пространство упорито се говори, че е Юлиян Вергов.