Дори може да кажем, че е най-елегантната българска звезда в празничната вечер. Сопрано номер едно в света сподели снимка от навечерието на празника в компанията на мъжа си Доминго.

Той е в безупречен смокинг, а тя е в едновременно стилна, но и секси рокля, с която още по-силно блести. България ще може да се наслади на най-известната си оперна певица след броени месеци. Йончева се завръща на българска сцена с концерна програма “Хендел” и Фестивалния оркестър “Изкуството на барока”. Специален гост ще е Зафира Костова, която е създател на фестивала “ Изкуството на барока”. След серия от успешни концерти и участия в оперни спектакли в “Ла Скала”, Ковънт гардън, Театро “Роял” в Мадрид, Йончева се обръща към старата си страст - бароковата музика. Последният й рецитал с творби на Хендел тя представи с голям успех в Двореца “Версай” в Париж. Известният френски музикален критик Пол Фурие отбелязва:

“Гласът на Соня Йончева е толкова мощен, колкото и овладян. След час и двадесет минути музика сопраното изглежда толкова свежо, колкото и в първите минути на концерта, а след това, заслужено се наслаждава на аплодисментите на публиката. „ В програмата на софийските си концерти Соня Йончева включва произведения на Хендел, Пърсел, Рамо и други.

Овации за своя бароков репертоар Йончева получава още като студентка в Консерваторията в Женева. Вокалните й качества и артистичност са забелязани от Уилям Кристи, който я кани за съвместен проект. Вторият й солов албум с барокова музика е сред най-продаваните в света за 2017-2018 и печели престижни награди, сред тях и “Еко” в Германия. В новата си програма Йончева е включила арии на Клеопатра и Алчина.