На свобода обаче Петър бил едва за няколко дни за празниците. Управата му разрешила домашен отпуск, който се полага на затворници с добро поведение, без провинения и присъди под 5 години. Дава се за Коледа когато осъдените могат да се видят с близките си у дома. Петър се възползвал от възможността и се прибрал при жена си и двете си деца в Бургас. Затова се похвали неговата половинка Златина, с която нямат официален брак, но са заедно от доста години.

Двамата са родители на две момчета, едното от тях се казва Христо и празнува имен ден точно на Рождество Христово. Най-големият подарък за момчетата бил, че могат да прегърнат баща си. Не се знае дали докато е бил в краткия отпуск от затвора, Рачков младши се е видял със своя батко Димитър и родителите си. Минко и Станка.

Отношенията в семейството ескалираха до краен предел след последния арест на Петър и влизането му в затвора. Комикът категорично отказа да говори по тази тема публично и близки до него споделят, че трудно преживява всички криминални изцепки на по-малкия си брат и посрамването на фамилията му, които сътворил в годините назад. Срещу Петър имаше множество акции.

В дома му са намирани наркотици, фалшиви банкноти. Многократно е бил залавян да кара без книжка. Димитър Рачков му е помагал да се разминава с по-тежки наказания. Неведнъж му е давал пари, защото по документи Петър се водел социално слаб. Откакто влезе в затвора обаче двамата не си продумвали. Бургазлии разказват, че Димитър категорично е зачеркнал по-малкия си брат, най-вече заради кошмара, който причинил на родителите си.