Къдрокосият актьор беше задържан от патрулен полицейски екип с леката дрога на пресечката на централните софийски улици „Г.С. Раковски“ и „Аксаков“ и пренощува в килията на 4-то РПУ в София. Месец след последния арест на Явор Бахаров обаче от Софийска районна прокуратура са преценили, че случаят е маловажен и не си заслужава държавата да отделя ресурс, за да го изправи пред съда. Подобно развитие на ситуацията пророкува още при задържането на Бахаров неговият адвокат Денислав Асенов, според когото клиентът му е задържан неоснователно за срок от 24 часа в полицията само защото е известен. Очаква се на популярния актьор да бъде наложена административна глоба между 500 и 1000 лева и предупреждение, че ще бъде даден на съда при следващо подобно проявление.

Припомняме, че при задържането на Явор полицаите откриха в джоба на якето му половин грам марихуана, увита в станиол. Ченгетата спрели Бахаров, тъй като по време на обход по „Г.С. Раковски“ видели как пуши цигара, от която се носела силна миризма на марихуана. Бахаров обаче успял да хвърли свитъка с коноп в улична шахта преди да бъде задържан, поради което няма как да бъде доказано, че 37-годишният актьор се е дрогирал на публично място – нещо, заради което можеше да бъде изправен пред съда.

Пред близките си Явор Бахаров открай време е споделял, че пуши трева, защото борел стреса и високото кръвно с нея. Още преди години, когато не можел да заспи и имал депресивно разстройство, лекари му препоръчали упойващия ефект на марихуаната. Малцина обаче вярват, че медик е способен да даде такъв съвет на свой пациент и допускат, че малкият брат на Захари Бахаров си е измислил удобно оправдание за порока си. Лекари обикновено препоръчват употреба на марихуана на пациенти, болни от рак, за да облекчат страданията им.