От обкръжението на звездата споделиха, че в края на миналата година Галена е заминала за Доминиканската република за участие с медицински представител, който да следи здравето й изкъсо. Запознати смятат, че причина за това нейно решение е инсулиновата диета, която предприе преди повече от половин година. В шоусредите навлезе манията да се боцкат с инжекции за диабетици и по този начин да губят апетит към хранене и консумиране на храни, от които се пълнее. С този похват се говори, че е отслабнала и колежката й и баджаначка Десислава, както и дъщерята на Глория - Симона Загорова. Но те далеч не са единствените прибегнали до този "трик".

Галена е една от първите у нас, която мина на такъв режим и това видимо се отразява на външния й вид. В момента тя е не повече от 60 кила, а от слабост и не приемане на храна се е случвало да припада по участия, коментират в средите. Именно поради тази причина на дълги разстояния и особено извън България, тя пътува в пакет с лекар, който да следи здравословното й състояние и недай си Боже да е до нея при спешна необходимост. През декември изпълнителката на "100 живота" имаше изключително препълнен график с участия, надброяващ над 20, като някои от дните са били с по две изяви. Това също я накарало да има човек до себе си, който да следи състоянието й при евентуална преумора.

Фолк звезда номер 1 у нас отдавна е постигнала перфектнте мерки в килограмите спрямо фигурата й, но въпреки това отказва да спре терапията за диабетици, която е повече от вредна и дори опасна, според мнението на специалисти. Веднъж седмично Галена си слага инсулинов медикамент чрез инжекция в областта на корема и по този начин успява да прималява желанието си да се храни често, като това свежда до приемане на храна максимум до 2 пъти на ден.