Това съобщи самата тя. Водещата на новото кулинарно шоу на телевизията - "Вкусът на България", показа годежния си пръстен навръх Коледа. Мария пусна снимка в социалните мрежи, която коментира на английски: "Той е най-добрият. И аз ще бъда негова съпруга". В послепис кулинарката пояснява, че пише на английски, защото това е езикът, на който общува със своя избраник. От думите й става ясно, че годеникът е чужденец.

Малко след Нова година Мария публикува снимка с непознат на широката общественост млад мъж. Най-вероятно това е човекът, с когото се кани да вдигне сватба. Снимката е от Гърция, където вероятно двамата са изкарали празниците. Там двойката се наслаждава и на местните специалитети. Красивият диамант на ръката й Красивият диамант на ръката й Не става ясно дали бъдещият съпруг на родната звезда е грък.

Изглежда обаче, двамата поне засега смятат да живеят в България, тъй като Мария ще отваря ресторант в Родопите. Мария е кулинарен фотограф. Софиянка е, но е израснала на село с баба си и дядо си. Преди 4 години отново се връща към селския живот. С приятеля й купуват къща в Родопите. Жекова в предаването Жекова в предаването По време на пандемията успяват да я реставрират и прекарват все повече време в нея.

Мария гледа кокошки, лови риба, бере гъби и билки. Консумира основно онова, което може да си произведе сама. Обича сезонна храна и местни продукти с доказан произход. Пазарува от малки производители, не влиза в супермаркети и биомагазини, не посещава заведения. Стана победител в "Мастършеф" и изпълни желанието си, като спечели пари от шоуто, да ги вложи в изграждането на водопровод до къщата си.