"За два часа детето ми спря да говори заради агресия на таксиметров шофьор. 8-годишният ми син толкова се уплаши, че единственият въпрос, който ми зададе, беше защо водачът на жълтата кола е крещял." Това разказа емоционално пред "България Днес" бившият модел Цвети Разложка, която е носителка на редица титли от конкурси за красота, сред които "Мис България Галакси" и "Мис Глоуб".

Наскоро красавицата разказа как за малко таксиметров шофьор не я е ударил и отпратил в лентата за насрещно движение, докато на задната седалка стоял малкият й син. "Взимах детето от училище, докато си карах спокойно в моето платно, и таксиметров шофьор тръгна да ме изпреварва отдясно и за малко да ме удари от страната, където седеше детето. Натиснах клаксона и очевидно това го ядоса, изпревари ме и рязко натисна спирачки пред мен. Започна да кара бавно и рязко да спира, като създаваше предпоставки за катастрофа", върна лентата назад Разложка.

"На светофара бях в едната посока, за да завия към вкъщи, а другият водач беше до мен за направо. Когато застанахме един до друг, шофьорът на таксито свали стъклото, имаше и друг човек до него и започнаха да ми крещят. Аз го попитах не го ли е срам така да ме засича. Агресорът започна да размахва средни пръсти, да псува и да говори цинично. Видя, че има дете в колата, но това не го спря", доразказа неприятната ситуация Цвети.

По нейни думи огромна част от катастрофите у нас се дължат на бързащи и невнимателни шофьори. "Има водачи, които не спазват правилата и карат сякаш са на пистата на "Формула 1". Веднъж за малко да ме премажат на пешеходната пътека, докато пресичах с детето за ръка. Не стига, че шофьорът беше в нарушение, а и извика" "Аре, ма, по-бързо", възмутено разказа Разложка. Според нея трябва да има по-сериозни наказания за нарушителите на пътя. "Ако законът се спазва и има адекватни наказания за престъпните шофьори, ще има много по-малко смъртни случаи на пътя", категорична е за финал Цвети.