В него той говори за отношенията си с Благой Георгиев и Златка Райкова и расисткия скандал между България и Англия от октомври 2019 г., заради който професионалната му кариера беше прекратена. "Обадиха ми се от bTV и ми предложиха да взема участие в едно ново предизвикателство за мен.", започва разказа си Валентинов, споменавайки и голямата пауза, която настъпи в живота му, след канселирането на договора му с промоутърската организация Bellator и обвиненията в расизъм.

"Игрите за мен не представляват някаква трудност, без да ги подценявам. Според мен, най-трудна ще ми бъде социалната игра, тъй като сме свикнали в тези предавания да виждаме разни коалиции, задкулисни игри. Аз винаги влизам единствено и само за победа. И на ринга, и в живота. Но едно нещо не зависи от нас и това е Божията воля. Аз съм силен играч. Смятам, че съм го доказал. Вътре в предаването ще покажа на какво съм способен.", казва Валентинов в интервюто в предаването "Спортна джунгла" за Sportal.

Запитан дали по време на преговорите за участието си е знаел, че Благой Георгиев също ще се включи в Survivor, Валентинов шеговито отговаря: "Кой беше Благо Георгиев? Доста различни величини сме. Дали ще е вътре или не - все ми е тая. Разликата между момчето и мъжа е, че момчето си разкопчава ципа навсякъде, а мъжът - не."

Разбира се, разговорът стига и до Златка Райкова, която бе приятелка на Георги Валентинов и той дори ѝ предложи брак на сцената на "Като две капки вода", а по-късно започна романс именно с Благой Георгиев. "Това беше преди 100 години, не мога да разбера защо ме връщат винаги толкова назад във времето. В България винаги пикантното е било водещо. Да плюеш по жена, с която си бил, е все едно да плюеш върху себе си."