Да дават показания в СДВР са били викани голяма част от колегите на актрисата. Всички те е трябвало да разкажат какво знаят относно твърденията на Диана Димитрова, че е била брутално пребита от свой колега. От прокуратурата категорично отказват да кажат кои са били виканите свидетели, но е факт, че разпитите текат с пълна сила, пише "България днес".

Самата Димитрова отказа коментар пред вестника по темата по съвет на адвоката си Антон Станков. "Знам само, че са започнали разпитите на свидетели. Вече има няколко човека, на които от СДВР са снели показанията. Тук е важно да се уточни, че разследване не се води. В момента се прави предварителна проверка, която предстои да установи фактите около побоя и да събере достатъчно данни. На базата на тях наблюдаващият прокурор ще прецени дали данните са достатъчно категорични, за да се повдигне обвинение, и тогава и да разследват в истинския смисъл на думата", обясни ситуацията пред "България Днес" Станков.

Юристът изтъкна също, че липсата на медицинско за нанесените травми затруднява доказването на побоя, които Димитрова твърди, че е отнесла на сценичната площадка. Станков допълва, че изминалите пет години от случая също са много важни. Това е така, защото заради многото време минало свидетелските показания може да са неточни, може да се разминават, даже някои свидетели може да не помнят точно как се е стигнало до насилието.

За момента с побоя се свързва актьорът Юлиан Вергов. Макар неизвестно защо Димитрова да не иска да посочи името на насилника си, актрисата вече няколко пъти направи намеци, че става дума именно за Вергов. Самият той категорично отказва да коментира темата. За момента не е ясно дали Вергов е бил сред свидетелите, викани да дават показания в СДВР. Най-вероятно актьорът не е бил разпитван, защото наскоро претърпя операция на менискуса и е в болнични.

Диана Димитрова използва случая, за да насочи отново вниманието към Вергов. "Страхът е зло, бясно куче. Когато те ухапе, или се насираш, или започваш да правиш операции. СДВР тръпне в очакване", написа в социалната мрежа Димитрова. Самата актриса бе разпитана по случая още миналата година на 20 декември. Там Димитрова е посочила името на насилника си. От прокуратурата категорично отказват да кажат за кого става дума.

Цялата история започна след пост на Димитрова във фейсбук, в който актрисата обяви, че е била пребита по време на снимки. Димитрова пази снимките, на които се виждат синините, цели пет години на стария си лаптоп. Но решава да ги покаже на цяла България едва в края на миналата година. Дни след публикацията Софийската районна прокуратура се самосезира. "Преди пет години бях насилена от човек, чието име няма да кажа. Не знам как да се изразя, още не мога да си простя, че не взех мерки тогава" - написа в профила си във фейсбук актрисата. Няколко дни по-късно даде още пояснения по случая: "Преди пет години се случи нещо ужасно, страшно и срамно. Срамно е, че замълчах. Срамно е да продължаваме да мълчим и да гледаме ежедневни убийства и насилие над деца, животни, мъже и жени. Притеснявам се, че България се е запътила стремглаво към дъното, откъдето изплуване няма", написа Димитрова, но отново не назова кой я е бил.

За сметка на това последва нов пост с конкретни подробности по случая. "Трима колеги ме завариха на земята, след като ме повали в гардеробната. След като паднах, получих силен шут в лицето", обяви Димитрова. Докъде ще стигне проверката на побоя, предстои да разберем.