Мис България роди втората си дъщеря Вяра на 21 декември, но от корем и целулит по тялото й няма следа. 41-годишната млада майка винаги е била с перфектна фигура, която според нея се дължи на любовта към плодовете и зеленчуците. Не твърда почитателка на диетите, макар че спазва режим на хранене.

"Най-лесно се смъкват килограми, ако не се вечеря. Или поне вечерята да бъде нещо много леко - например домат с малко сирене и нищо друго. Аз лично правя следното. Когато кача някой килограм, спирам да се храня вечер. А за да не ме мъчи глад точно по това време, изтеглям тренировките си привечер. Така не мисля за ядене", обяснява тя.

Бакалова живя в Дубай няколко години, като се занимаваше с продажбата на недвижими имоти. Там започна и любовта с бащата на Вяра Веселин, за който момиченцето е първи наследник. След инцидента в риалити шоуто „Къртицата“ и дългия период на възстановяване, варненката се покри в богатото емирство и въпреки че прекара дълги години там, тя преди години бе категорична, че е единствено бизнеса с имоти, които се развива доста добре и носи големи печалби, я задържал там. „Мразя Дубай, всичко там е толкова изкуствено!”, призна Бакалова тогава, но явно е ревизирала мнението си.