Това реши на оспорвано заседание журито с председател организаторката на конкурса Меги Савова. Елена Максимова е родена в малкото удмуртско селце Старая Гя. Тя е на 34 години, майка на две деца – момче и момиче. Дамата има три висши образования, като едно от тях е магистратура в Англия. Обожава да пътува и вече е посетила 34 страни.

Приключенският й дух я отвежда в Австралия, където придобива сертификат за професионален гмуркач. Като любителка на чуждите езици (говори четири) Елена е превърнала хобито си в професия. Тя ръководи верига от центрове за чужди езици в Ижевск, столицата на Удмутрия. Нищо чудно новата Mrs. Universe 2022 да е с нашенски корени, защото 8% от населението на Удмуртия са волжки българи.

От близо стоте претендентки за титлата на сцената останаха избраните в Топ 25, сред които и българската представителка Станислава Василева. Как сред толкова красиви, преуспели в професията отлични майки да бъдат посочени само пет?! Заради трудното решение на победителя в „Като две капки вода“ Стефан Илчев му се наложи да изпее четири песни, докато журито разсъждава и спори. А то бе в състав: генералният директор на конкурса Сава Цеков, Анна Сирадзе - Mrs. Universe 2021, Даринка Кръстева, собственичка на Дари травел, Евелина Макрис, Мисис Дама на годината, Виктория Джумпарова, Топмодел на България и представител на Арнолд фуудс, д-р Симон Личев, Паолина Петракиева – Мисис България и вице Мисис Вселена 2011, заместник-кмет на община Панчарево.