Към днешна дата гласовитата изпълнителка признава, че с постоянство и медикаменти успешно се справя с дългогодишния си проблем. Попфолк звездата никога не е криела, че има хормонални проблеми, вследствие на които е напълняла през годините толкова драстично. "Хормоналните проблеми не прощават на никого. Изобщо не е свързано с храна. Може и нищо да не ядеш, но когато нещо не е наред, води до това", призна Деси в интервю пред Нова тв.

"Успях да сваля килограмите с постоянство и медикаменти. Преди много се разстройвах от целия хейт, който се изсипва върху мен дълго време, не знаех защо се случва всичко това. Беше голяма борба, но само аз си знам какво ми беше", добавя още певицата, цитирана от Блиц. Според нея никой не трябва да съди никого, защото това е грях, който не се знае дали няма да се върне на този, който го е създал. "Хората сякаш не са добре запознати с това, че да съдиш някого също е грях и може да се върне".

След по-малко от месец фолкпевицата има рожден ден, но все още не е решила къде и как ще го празнува. С равносметките обаче, вече е готова! "Имам рожден ден и влизам с много надежда в новата година. Работя много върху себе си и знам, че винаги може да бъде по-добре, винаги има накъде човек да се промени, за да му е по-добре. Хората сме необятни. Винаги се учим, винаги ще има какво да подобряваме в себе си."