Артистът, познат с блестящите си превъплъщения в лекарската сага ,, Откраднат живот" и комедийния сериал „Татковци“, който сега се изявява в приключенското риалити „Сървайвър" има връзка с пет години по-млада дама Ива, която следва журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, научи „Галерия“ от близки до екранния любимец.

Първата среща на Филип и Ива била в популярен нощен клуб, намиращ се в сърцето на столицата. Очаквано актьорът бил провокиран от вида на красавицата, която по никакъв начин не дала заявка за интереса си. Това била една от причините като истински джентълмен Буков да действа първи. Той отишъл и я заговорил на бара, разчитайки на своя чар и харизма. Разбира се, Ива веднага познала кой стои отсреща, което още повече допринесло за демонстративната дистанция от нейна страна. След няколко минутен разговор двамата се разделили.

Благодарение на социалните мрежи по-късно те си уговарят истинска първа среща. Връзката им се развива съвсем естествено и докато се осъзнаят, вече се носят на крилете на любовта... Пред близки Филип определя Ива като едно от най-хубавите неща, които са му се случвали през последната година. Неслучайно и временната им раздяла заради участието на Филип в „Сървайвър" е труден момент както за нея, така и за него. Той освобождава последната седмица преди полета си за Мадрид, а оттам за Доминикана, от професионални ангажименти, интервюта и т.н., за да сподели оставащите дни с приятелката си.