Валентинов и Георгиев някога деляха Златка Райкова, която скъса с първия в полза на втория. Това се случи точно, когато ММА боецът предложи брак на фурията от Пазарджик и то публично по време на шоуто "Като две капки вода". Но не било писано да има сватба, защото малко след това футболистът заби нож в гърба на авера си и тръгна с любимата му.

Боецът видимо беше наранен от постъпката и на двамата, заради което се изказваше доста лошо за футболиста. Затова и всички очакваха, че когато се изправят рамо до рамо в "Сървайвър" между тях ще избухне напрежението внесено от Райкова. В последния епизод на риалитито обаче се видя точно обратното. Двамата показаха, че са заровили томахавката и могат спокойно да съжителстват в едно племе и да са отборни играчи.

Направи впечатление, че двамата се представят много силно, помагат си постоянно, а често се случва и да бъдат улавяни от камерите да си говорят и усмихват помежду си. Точката на дългогодишния им конфликт официално бе сложена в края на битката, която бе спечелена именно след индивидуална победа на Георги. По трасето до финала, докато вървеше на кокили, той често се подпираше на главата на Благой и други съотборници.

След като донесе успеха на своите с 10:8 ММА боецът прегърна футболиста и каза: „Слава на Господа. Посвещавам победата на семейството ми и на това, че мога да прощавам. Аз простих на Благой Георгиев! Тази победа е за всички левскари, всички старозагорци. За семейството ми, което много ми липсва. Майка ми, баща ми, двете ми малки племенници Виктория и Валерия. За всички приятели. Обичам ви много! Старая се във всеки един ден да бъда по-добър“, отсече боецът.

Тук Благой Георгиев прегърна Георги и каза: „Ще му дам косата ми, че много ми я хареса“, явно визирайки, че при подпирането те често трябваше да се скубят. След това двамата заедно с други от съотборниците им се хванаха на хоро послучай успеха. В края на предаването пък на племенния съвет водещият на "Сървайвър" Ваня Джаферович попита Валентинов за отношенията им с Благой Георгиев, а той отговори: „Всичко е точно. Той дойде като мъж, макар и след дълго време, извини ми се, изяснихме нещата. А и в крайна сметка аз казах и в самото начало, че съм благодарен за въпросната ситуация, да не бъда по-подробен. Вече всичко е наред, мина доста време. В крайна сметка всеки човек заслужава и прошка. Не желая да влизаме повече навътре. Между мен и Благой вече всичко е точно. Заедно сме, подкрепяме се. Подадохме си ръка. „Сървайвър“ поставя и най-силните на колене във всеки един смисъл на думата. Аз вярвам, че Благой не е лош човек. На всеки един мъж жената е чувствителна тема. Той към онзи момент е решил да постъпи по онзи начин, сгрешил е, дошъл е при мен, подал ми е ръка, извини ми се, и аз като един православен християнин съм му простил“.

Благой Георгиев също проговори за първи път по темата: „Каквото е трябвало да му кажа, съм му го казал на Жорката. Ние сме се разбрали. Не мисля, че тука е мястото да коментираме какво е станало. Аз винаги съм го чувствал близък и така си продължава и до ден-днешен. Така че да правим реклама на други хора тук в това предаване, няма смисъл. Това си е между нас двамата, не искам да занимавам двата отбора с глупости“.