В последните няколко седмици пъплят слухове, че моделката е на прага да се сбогува с луксозния си живот, след като парични проблеми са се стоварили върху мъжа й Христиан Гущеров. Нещо повече - насред зима банка отнела къщата на фамилията в Драгалевци и като обезпечение за дълговете им прибрала и бижутата на Гущерова. Наскоро милионерската съпруга качи небрежно стори.

На пръв поглед изглежда, че снимката е от поредната вечеря на Гущерови, на която Светлана е посегнала към чаша бяла вино. По-досетливите потребители в Инстаграм обаче схванаха тънкия намек на кадъра. А именно, че клюките за отнетите от банката бижута нямат нищо общо с истината. Познавачи на скъпи накити коментираха пред Hotnews, че синият диамант на една от гривните прилича на танзанит - рядък камък, който се среща в подножието на връх Килиманджаро в Танзания.

Според него бижутата от танзанит са изключително редки и скъпи, тъй като този рядък камък се добива от неголяма зона в подножието на върха, а стойността му би скочила неимоверно в момента, в който тези мини бъдат изчерпани. По изчисления на нашия източник бижутата от бяло злато върху ръката на Гущерова са на стойност колкото един апартамент в София.