Трите изпълнителки ще излязат на сцената на София Прайд 2023 на 17 юни пред паметника в Княжеската градина, където ще се проведе концерта, който ще даде начало на протестното шествие из улиците на София. Концертът на София Прайд ще започне в 16 часа, а вратите ще отворят два часа по-рано - в 14 часа.

За поредна година шествието за равни права на ЛГБТИ хората ще събере на една сцена и подкрепа от популярни български артисти. За съжаление програмата от миналите години е досадно повторение. Рут Колева, Мила Роберт и Прея явно ще пеят на фестивала до пенсиониране, коментират в средите. Организаторите е хубаво да сменят Б-листата и да предложат по-атрактивни изпълнители с цел по-добра обратна връзка към прайда. В предишни години събитието привлече към каузите си Галена и Деси Слава, които бяха гвоздеят. Миналата година Рут Колева пък привлече най-вече със скандалната си визия и дотам.

„Благодарим на Прея, Мила и Рут, че за поредна година се присъединяват към нашия протест и че са сред най-шумните застъпници на каузата ни. Те са неделима част от семейството на София Прайд и винаги ще имат място на нашата сцена“, оправдават се организаторите за повторението.