Играта му продължава днес. Приветливият офицер очарова зрителите с усмивката и позитивното си отношение към играта, както и с интересните истории, които е преживял в най-различни и много опасни мисии в различни краища на света. Още в началото на играта си, в понеделник вечерта, авантюристът по душа и приключенец във всяко отношение подчерта, че „преодоляването на различни предизвикателства е голямо удоволствие за него, а явяването му в играта е поредното такова предизвикателство“.

Михаил, който е мореплавател, водолаз, парашутист и какво ли още не, се впусна в играта с огромен позитивизъм. Разказва, че много обича работата си и смята, че няма друга професия, в която човек да бъде толкова много неща. Една от мисиите си ще помни винаги, когато през 2014 г. се озовава в Либерия в мисия на ООН. Точно по това време там се разгаря пандемията от ебола, чу първи Hotnews.bg.

„Имаше много случаи и някой път жертвите достигаха до 100 човека на ден“. В продължение на една година местните власти се борят и успяват да се преборят с пандемията. „Бях военен наблюдател - все едно съм очите и ушите на мисията. Ходили сме на места, където не са виждали бял човек. Бяхме в сърцето на еболата и се радвам, че всичко това премина“, добавя още той.

Търсачът на силни усещания е участвал в много мисии на Балканите. Бил е на операция с регатата „Дръзки“, точно когато става и конфликтът в Либия. В предаването Михаил е с жена си Ася, която е стюардеса и с малкия си син Самуил. За жена си казва, че е авантюрист като него и е живяла в различни държави. Двамата се запознават покрай спектакъл на Рачков, за който тя му продава билет.