Това става ясно от пост на Димитрова във Фейсбук, написан няколко часа след официалната позиция на Вергов, че не е удрял колегата си, но тя писала грозни съобщения на дъщеря му. Преди ден прокуратурата спря разследването на сканадала, а днес Вергов бе подкрепен от най-известните свои колеги. Захари Бахаров изказа съчувствие и към майката на Вергов, която слушала страшни неща за детето си в последните месеца. Той попита кой ще занесе цвете на родителката, но Димитрова и на него не остана длъжна.

"Официално искам да кажа, че ще съдя лицето Юлиан Вергов за клевета след изказванията му днес. По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, че е толкова добре ''пазен'' от закона", пише Димитрова.

"Когато гостувах в ''120 минути'' споделих, че той ме свърза и попита дали ще отида на лична среща с дете на около 13 години в дома на колега актьор. Това се случи няколко месеца след побоя през 2017 г. Отидох. Подарих й две от детските книги, които съм рисувала. И това има как да се докаже", заявява още актрисата.

"Ако аз съм това, което той се опитва да ме изкара днес, защо ме праща при дете? Всеки нормален човек би се усъмнил в грозните му думи. Когато човек е открит и невинен излиза и се защитава, а не мълчи толкова месеци. Аз нямам какво да крия. Цветя ще има за моята майка, която от 25 години живее в друга държава и проля толкова сълзи, заради един изрод", завършва Диана Димитрова.