Красавицата отваря студио за красота още преди 10 години и така до днес. Разказва, че се насочила към тази работа, защото тя била естествено продължение на всичко, с което се занимавала до момента.

Мис България 2000 дълго работи като модел. След завръщането си в България се опитва да отвори модна агенция в родния си Пазарджик, но не се получава. След това има няколко магазина за дрехи в града, а накрая фризьорски салон. „Красота и мода, това съм правила цял живот, а и това да съм фризьор определено ми доставя удоволствие“, разказва пред Телеграф миската.

Най-много обича да подстригва, приятно й е да реже коси и да ги оформя в красиви прически. Много харесва карето и късата черта, признава си, че много й се иска да опита това и на своята коса, но й е жал за нея. „Струва ми се ужасно секси, дама с рокля с гол гръб и къса коса, а не с дълга и голямо деколте“, с усмивка споделя Ваня. Друго любимо занимание в салона й е колористиката – боядисването на коси.

„В училище бях с профил химия и колористиката определено ме привлича“, добавя тя. Да смесвам бои, да променям цветовете, ме влече“, казва Ваня. По отношение на собствения си цвят за коса категорично заявява: „Аз съм блондинка до живот“. Опитвала е да променя русия си цвят, била е тъмна, дори червена, отива й, но не може да се възприеме така и е на мнение, че остава руса, макар и това да е най-сложният за поддържане цвят.

Взела решението да се занимава с фризьорство много спонтанно. Изкарала курс в салона, в който ходела самата тя. После още един и още един и така, след като видяла, че й се удава и решила да опита да направи сама салон. Приема работата си сериозно, ходи на семинари, различни обучения, за да се усъвършенства. Въпреки че Ваня е завършила математическа гимназия, а след това икономика, никога не е работила в тази сфера.