Клавдия Ангелова от Берковица, която влезе в шоуто със сина си Асен, отпадна след провал във вечерната резервация. Тя срещна трудности с новото меню в ресторанта на Кухнята на Ада и разочарова шеф Виктор Ангелов. Зрителите одобриха безрезервно решението на шефа, а самата Клавдия сподели в "На кафе", че е била най-щастлива, след като си тръгнала. Тя е убедена, че сега синът й ще покаже потенциала си на чудесен кулинар, защото ще спре да се притеснява и грижи за нея.

"Време беше!", коментира зрител отпадането на Клавдия. "Най накрая правилно решение отдавна трябваше да се случи", мисли друг. "Най после! Интересно какво ще прави детето без нея", чуди се трети.

Клавдия не беше единствената застрашена от изгонване. Амбициозният Васил от отбора на сините, който ръководеше тяхната кухня, и ексцентричната Наталия попаднаха под прицела на шеф Ангелов след провала във вечерната резервация. Двамата получиха втори шанс, но скандалите в синята кухня направиха разделението още по-видимо. Участниците от лагерите на Асен и Наталия изпитаха трудност да се сработят, а отпадането на Клавдия заплашва да отслаби позициите на сина й в неговия лагер.

Междувременно в червения отбор съревнованието между Станислав и Кристиан продължи, като за момента резултатът е изравнен. Под лидерството на застрашения от изгонване Мартин, двамата фаворити и останалите участници от червения отбор успяха да издадат една поръчка за Златните момичета, които бяха гости на ВИП масата. Шеф Ангелов видя в тях потенциал за развитие и отборен дух, въпреки провала с другите две маси и им даде втори шанс. Следващата седмица кулинарите ще посетят село Бъта, където ще готвят на празника на шарената сол. Отборът на звездите отново ще се изправи срещу загубилите в първото изпитание, а в края на вечерната резервация ще си тръгне още един готвач.