Близначката на Емануела, жената до продуцента Андрей Арнаудов има малка роля във филма. Доротея е редовна участничка в риалити програми-от "Черешката на тортата", до "Африка, звездите сигурно са полудели" със сестра си. Снима се и в няколко кино филма като "Шекспир като улично куче" и сериали като "Господин Х и морето" и "Пътят на честта", но сега за първи път влиза в толкова мащабна продукция.

По думите на легендарния Стивън Спилбърг, миналата година Том Круз собственоръчно „спаси киноиндустрията“ със своя блокбастър "Топ Гън: Маверик", който предизвика истински фурор сред критиката и зрителите и достигна впечатляващи висини в боксофиса. Хората се стекоха в кината, запленени от историята и впечатляващия размах на филма, създаден специално за големия екран. Именно идеята за преживяването на публиката в киносалоните отличава Круз от повечето му колеги и го превръща в една от най-големите звезди на планетата.

С всеки следващ филм той се стреми да предложи на зрителите нещо невиждано, а с предстоящата нова част от една от най-емблематичните и успешни филмови поредици – "Мисията невъзможна", Круз надскача дори себе си. За дългоочаквания "Мисията невъзможна: Пълна разплата" – част първа, Том Круз изпълнява каскада, за която актьорът мечтае от дете и която е най-опасното нещо, което е правил до момента – скок с мотор от висока скала, преминаващ в бейс джъмп.

Наред с Том Круз, в актьорския състав на "Мисията невъзможна: Пълна разплата" – част първа се завръщат още Саймън Пег, Винг Реймс, Ребека Фъргюсън, Ванеса Кърби и Хенри Черни, в ролята на бившия директор на Агенцията за невъзможни мисии Юджийн Китридж. Към тях се присъединяват Хейли Атуел, Шей Уигам, Пом Клементиеф, Ейса Моралес, Роб Дилейни, Кари Елоуис, Индира Варма, Марк Гатис, Чарлс Парнел, Грег Тарзан Дейвис, Фредерик Шмид, както и българката Доротея Толева.