Щерева ще разчита много на мнението и усета на известния актьор, който има огромен опит в озвучаването. “За мен гледната точка на Владо Пенев е безценна, защото успехът на един аудиосериал зависи от пълнокръвната симбиоза между текст и глас”, обяснява Ваня.

Двамата ще журират конкурса за хитов български аудиосериал на Storytel Studio, който стартира на 25 март. В него могат да се включат утвърдени и прохождащи автори, които се вълнуват от темата “Светът след утре” и от драматичното състояние на природата. Ваня и Владо ще търсят най-добрия пилотен епизод, а писателката ще бъде основен ментор на победителя.

Всички желаещи могат да изпратят своите пилотни епизоди в обем до 10 000 знака до 31 май. Името на победителя ще бъде обявено до края на септември, а той ще има възможност да развие цялата си история в 10 епизода и ще получи договор и финансов аванс. В първото издание на конкурса преди две години се включиха над 200 участници. Победители тогава станаха Васил Попов с "Мамник" и Мария Николова със "Случаите на Виктор, вампирът-детектив".