Тя се бори със зъби и нокти за любовта на Евгени Генчев, но конкуренцията ѝ е доста сериозна. Цял живот Валерия е била вегетарианка, а през 2018 г. решава, че иска тотално да изключи животинските храни и става веган.

През 2015 г. Валерия Георгиева и нейна приятелка основават собствена организация за защита на животните. Тя споделя, че още от малка е искала да помага на животните и с този приют е сбъднала мечтата си. През 2019 г. организацията ѝ се грижи за над 50 кучета, като разчита на дарения, с които да се покриват многото медицински манипулации, необходими за спасяването на животинките. Проверка на „Уикенд” показа, че красавицата дължи 12 000 лева на две столични ветеринарни болници.

На една от клиниките риалити героинята има да дава 9622 лв, а на другата - 2254 лв. Самата Валерия не крие, че иска да помага, но няма дарители, а сама не се справя да покрива финансовите нужди на четириногите. Тя търси осиновители, които да гледат кучетата и котките в добри условия и с любов. Красавицата агитира и за виртуално осиновяване, при което превеждаш около 30 лева на месец и се водиш собственик на животното докато си намери постоянен дом, като му покриваш нуждите от храна и обезпаразитяване.