Сексапилната Асдис Ран, която навремето подлудяваше феновете по стадионите у нас, се оказа една от главните героини в новия документален филм на немския журналист Йохан фон Мирбах, посветен на Ружа Игнатова. В лентата на Мирбах Ледената кралица разказва за близкото си приятелство с криптокралицата, която изчезна безследно през 2017 г. По думите на ефектната блондинка двете се запознали през 2009-а на парти на женско лайфстайл списание и си допаднали от пръв поглед.

"Ружа искаше да бъде най-богатата жена на света. Имаше космически амбиции", разкрива бившата футболна съпруга. "Ружа ме попита какво искам да направя. "Да завладея света", отговорих й аз. "Това е най-добрият отговор!", засмя се тя. Много скоро след това станахме най-добрите приятелки", спомня си Асдис Ран.

Красавицата смята, че с пробивната създателка на пирамидата OneCoin се превърнали в най-интригуващата дамска двойка в България, защото "аз бях Ледената кралица, а тя - Бизнес кралицата. "Що се отнася до компанията OneCoin, бях до нея от самото начало на създаването", признава Асдис. "Ружа много често ме канеше на шопинг в Лондон. Подари ми чанта за 5000 евро", хвали щедростта на Игнатова сексапилната исландка. Пищната мадама си спомня и каква купонджийка е била потъналата вдън земя криптокралица. "Излизахме постоянно на вечери, пиехме вино. Ружа също обичаше да ходи на пиано барове. Спомням си, че по такива места се забавлявахме страхотно. Прекарвахме времето си и в спа процедури. Сутрин в 6 часа ходехме да тичаме в парка. Задължително посещавахме и фитнес залата за тренировки", описва сладкия им живот русата сексбомба.

Асдис Ран и Ружа Игнатова били изключително близки.

Ледената кралица изрежда и какво е направила самата тя за своята българска дружка. Запознала я с шведки, свои приятелки, а когато самата Ружа Игнатова отишла в Швеция, там я очаквал "мъжът на нейния живот" и бизнес. "В Швеция Ружа се запозна със Себастиан, също специалист по криптовалутите. Той продаваше много добре. Двамата имаха любовна афера. Себастиан беше весел, много добре облечен, купуваше си най-новите коли... И той, и Ружа бяха много умни", издава тайни от интимното житие-битие на Игнатова нейната исландска приятелка.

"Когато Ружа пътуваше, винаги я следваха две бронирани коли с бодигардове", разкрива още Ран. В документалния филм на немския журналист тя споделя и впечатленията си от състоянието на Ружа в последните месеци преди изчезването й. Била потисната, притеснена, плачела, опасявала се за живота си, твърди Ледената кралица. "Приятелката ми се движеше с много охранители. Това не беше случайно. Имаше причина да го прави. Преди да изчезне, забелязах, че беше много стресирана и нервна", подчертава Асдис Ран. Исландската моделка изразява и увереността си, че криптокралицата "не е имала намерение да прави световна измама".

"Ружа работеше постоянно, денонощно дори. Спеше с телефона си. Отговаряше на обаждания и през нощта. Контактите бяха най-важното за нея. Всичко, което й се случваше, беше плод на упорит труд, сълзи и желание за огромни постижения без никакви граници. Просто успехът дойде твърде бързо и тя не успя да го задържи в ръце", обобщава бившата жена на Гардар Гунлаусон.