"Бясна съм! В коя държава го има това - в много училища да се получават бомбени заплахи три поредни дни и никой да не взима адекватни мерки. И аз, и детето ми сме притеснени! току-що взех дъщеря си от училището в Ямбол и беше доста изплашена. Бива ли така? Ами направете нещо, господа политици, не се заигравайте с майките, защото майчиният гняв е страшен." Това сподели първата ни фолкпевица Тони Дачева малко след като прибра дъщеря си Виктория от школото, затворено заради поредната заплаха от бомба.

"Повечето от съученичките на дъщеря ми са стресирани! Плачат, те изживяват по друг начин нещата, които се случват. Освен това са си оставили чантите, дрехи, предмети, неща в училище и бързо са го напуснали. Институциите трябва да се отнесат по-сериозно към такива ситуации, защото ние, възрастните, сме наясно, че някой се опитва да разбуни духовете, защото идват избори. Наясно сме, че някой иска да всява изкуствена паника сред обществото, но на децата как ще обясним това?", пита Дачева.

Изпълнителката на "Бедни и богати" е шокирана и от факта, че няма разписание, по което да се действа в такива случаи като бомбена заплаха в училище. "Нищо не е изключено, дай боже да е фалшив сигнал, ами ако не е? Може ли един директор на училище да търси в интернет как да действа в такава рискова ситуация, а да няма стъпки, по които да реши проблема", чуди се Дачева.

На обратното мнение на Тони Дачева е нейната колежка Кали. Участничката в предаването "Като две капки вода" не е притеснена от хибридния тероризъм, както го нарича. "Кой е заинтересован да сложи бомба в училище? Никой! Кой може да пусне такива сигнали - киберпрестъпниците. Нелепо е МВР да не може да се справи с този проблем, при положение че комуникациите са толкова напреднали. Та българин беше хакнал системата на НАП, те го хванаха веднага, а тук не могат да разберат кой прави тези зловещи заплахи? Не го вярвам. Но пък ако е и така, МВР да гледа повече холивудски филми. Там престъпниците работят с полицията в интерес и на обществото", смята изпълнителката на хита "4-4-2".