В "Събуди се" тя не спомена нито дума за мъжа си и наложения му домашен арст след насилието над нея, като обясни, че не иска да излага на показ личния си живот. Оправданието звучеше нелепо, защото Отварачката надълго и нашироко разказа на дъщеря си, която би трябвало също да е част от нейния личен живот и която със сигурност се нуждае от повече дискретност заради възраста, в която е и заради скъпарското училище, в което учи. Hotnews.bg забеляза, че Мария в последните дни не сваля костюмчето-пижамка, с което се появи на интервюто си в NOVA. Ден преди това със същото сетче Мария танцуваше в чалготека с колегите си.

"Силен човек съм. Няма нещо, което успява да ме смачка. Дори в мъката си съм силна", твърди фолк певицата. „Не се страхувам и винаги съм спокойна”, каза още Мария, но не отговори на директните въпроси за скандала с Миро.

Певицата призна, че най-важният избор в живота ѝ е бил моментът, в който се е подготвяла да стане майка. Мария вече не е толкова строг родител, колкото най-добър приятел на дъщеря си Марая, сподели изпълнителката като каза, че връзката им е много силна. „Марая е най-доброто ми постижение в живота. Горда съм с нея много”, допълни майката.