От екипа на хитовото предаване дават все по-ясни знаци, че в Нова телевизия се подготвя рестарт на хитовото шоу. То най-вероятно ще се завърне в програмата от есента, но е възможно да го пуснат и още през лятото. Цели 5 години след спирането си „Господари на ефира” направиха толкова шумен купон за 20-та си годишнина, че това няма как да е случайно, шушукат в светските среди. Шоуто по традиция празнуваше зрелищно, докато се излъчваше по телевизията, но тази традиция позамря след 2018-а, когато Нова внезапно и без обяснения отказа да поднови договора си с продукцията.

Предаването мина в интернет, тъй като не се намери медия, която да го купи. Така изминаха 5 години, в които за „Господарите” почти не се говореше. Напоследък обаче се дават все по-ясни знаци, че се подготвя завръщането им в ефира. Преди дни шоуто вдигна пищно парти с цели 400 гости, за да празнува 2 десетилетия от създаването си при положение, че от цели 5 години то на практика не съществува.

Продуцентът Маги Халваджиян даде ясна заявка за завръщане: „За мен 20 години е нищо. Докато не видя 50... за мен 50 е хубавата цифра и вървим в оная посока – да стигнем 50.” Брат му Джуди също се изказа така, като че ли продукцията му никога не е била спирана. Той обяви, че има много хора, които „ни уважават, обичат и искат да се върнем в ефира. Тази енергия между хора, които обичам и уважавам, искам да се превърне в едно ново начало”.

Знаковият водещ на шоуто Димитър Рачков пък каза, че „обществото има нужда от това предаване. Телевизията! Ефирът има нужда от това предаване!”. Финалната реплика в репортажа пък беше на Мария Игнатова, която перифразира на английски Арнолд Шварценегер от филма „Терминатор”: „Ще се върнем!”, обеща тя.

Няколко седмици преди въпросното парти продуцентът Джуди Халваджиян сподели в свое публично изявление, че никога не е спирал да вярва, че предаването му отново ще тръгне в ефира. От сцената на „Капките” почти в прав текст съобщиха, че такова завръщане предстои съвсем скоро. За да се вдигне общественият интерес по темата, сред публиката в последния излъчен до момента епизод на предаването за имитации бяха настанени огромна част от знаковите лица на „Господарите”. На първо място това беше Малин Кръстев – първият водещ на шоуто, а неговият първи партньор в ефира – Васил Василев-Зуека, който в момента не живее в България, се включи чрез видео връзка, за да пожелае скорошно завръщане, а за обявяване на резултатите от зрителския вот на сцената се качи адреналинката Жана. Явно се подготвя и нейното завръщане в ефира. Нищо чудно да стане водеща.