Ромската перла все повече прилича на българската измамничка, която е сред най-издирваните жени в света. „Уикенд” също забеляза, че приликата им е поразителна и все повече фенове на Софка също го отбелязват.

В последните години ромската перла не спира да се тунингова. Тя плаща колосални суми на родните пластични хирурзи, за да изглежда още по-красива, но всъщност започва да става комична. Последно ромската перла си уголеми и повдигна силиконовия бюст. Софи регулярно през годините се подлага на операция за повдигане. Певицата сложи силикон преди повече от десетилетие, но редовно ляга под ножа, за да стоят гърдите й още по-красиво.

Маринова има доста корекции и по лицето си, като се наблъска и със задължителните ботокс и филъри. От тях в лицето ромката изглежда като житена питка. Тя си направи и доста плътни вежди, които често са обект на подигравки. Заради тях тя се сдоби с прякора Фараона, който идва от приликата й с египетския фараон Тутанкамон. Устните на етрополската легенда също са гротеска.

Изпълнителката на „Стари рани“ обича да ходи и със зализана коса, а голямото й чело да се набива на очи. Именно джуките, веждите, тъмната коса, смуглия тен и ботоксът я правят копие на изчезналата криптокралица Ружа Игнатова.

Издирваната от ФБР милионерка е жената, която успя да направи фамозна международна измама, измъквайки рекордните близо $ 4 милиарда от наивни вложители на „виртуалната валута”, измислена от нея – OneCoin. Ружа също е от ромски произход, като Софи. „Доктор Ружа”, както обича да се представя измамницата, е чиста циганка, макар самата тя да отричаше. Тя произхожда от стар ромски клан от плевенските села. Родителите й обаче емигрират в Германия още през 1990 г. и бързо успяват да се интегрират.

Игнатова има германско гражданство и твърди, че е завършила право и икономика – факт, който мнозина днес поставят под съмнение. Тя изчезна на 25 октомври 2017 г., след като беше уведомена за засилване на полицейските разследвания около нейната измама в София. Постоянно се носят слухове ту за смъртта й, ту, че си е направила множество пластични операции и се крие някъде в Дубай или ЮАР. Докато от ФБР издирват Ружа по дърво и камък, у нас си имаме нейно копие в лицето на гласовитата Софи Маринова, която се е докарала до копие на измамничката. Фолк певицата, за разлика от Ружа, си изкарва парите с честен труд и пеейки по заведения.