Ромската Лили Иванова не може да се нарадва на новината, че синът й Лоренцо вдига сватба с любимата си съвсем скоро. От няколко дни градчето се тресе от шумните празненства на бъдещите сватове, с които те празнуват годежа на децата си и предстоящата сватба, а всичко се случва както повеляват ромските традиции у нас.

От видео в социалните мрежи, се вижда как се Софи развява чисто бяла кърпа, която изобразява, че булката е девствена. Този ритуал се практикува често в циганската култура и групите от този етнос. Така се определя дали булката все още е недокосната сексуално от мъж, като обикновено това се прави в деня на сватбата и понякога се нарича "Ajuntament".

От кадрите се виждат петънца, сякаш от кръв, по бялата кърпа и щастливата Софка, която танцува радостно пред блока, в който синът й Лоренцо живее. Шумното веселие предизвика вниманието на всички съседи на младата двойка, които се събраха на стълбите, за да гледат отблизо.

Както е вече известно, сватбата на Лоренцо ще бъде на 25 ноември тази година и се очаква да е много шумна, много пищна и разбира се - многолюдна