Младата жена е наследила добрите гени на известната си родителка. За разлика от доста момичета на нейната възраст, тя може да се похвали с естествена хубост и нежност. Лора има рожден ден на 16 април и Мира за пореден път се разчувства по този повод. „Родена на Великден! Благодатна. Обична. Единствена. Честит рожден ден!”, написа водещата в инстаграм.

Тя нееднократно е коментирала колко е близка с наследницата си. „Ужасно жалки са дамите, които се съревновават с децата си и желаят да изглеждат по-млади от тях. Не искам сред нас да има конкуренция. Искам тя да се развива там, където ѝ харесва. Ясно е, че ще доближи върхове, които аз не бих могла, тъй като съм се родила в друго време”, споделяла е звездата на БНТ. Щерката на Добрева е завършила Американския колеж, а после – журналистика в Софийския университет, но засега не мисли да гради телевизионна кариера като майка си.

Тя работи като инфлуенсър в социалните мрежи, както и в маркетинг агенция. Хубавицата обича да пътува по света – неотдавна се завърна от Париж, а преди това беше в САЩ. Лора е плод на любовта между Мира и първия й съпруг – асансьорния техник Веско. Бракът им просъществува 7 лета. Водещата ражда, когато е на 25 години. Тъкмо е започнала работа в Нова тв и смята, че с журналистическата й кариерата е свършено заради майчинството. Тогава обаче изненадващо получава предложение от БНТ, което е и голямата й мечта.

През 1999 г. става лице на кратките новини „По света и у нас”. Била е репортер и в „Чай” – едно от най-гледаните предавания в ефира по това време. Добрева не крие, че като по-млада е имала проблеми със самочувствието, защото е от провинцията – родена е в Златоград. Тя страда от комплекси и се притеснява, че ще бъде засенчена от столичните красавици. С днешна дата Мира е доволна, защото отдавна е загърбила тези негативни чувства. Научила е и дъщеря си да вярва във възможностите си и да не се сравнява с другите.

В БНТ водещата среща втория си съпруг Георги Торнев, от когото има син в тийнейджърска възраст. „Родих Жорко в по-зряла възраст. Бях по-осъзната, отколкото с дъщеря ми, но пък отглеждането на момче също е предизвикателство, макар че е по-различно”, разказвала е Мира. За съжаление, бракът й с режисьора също не устоя на житейските изпитания. Неотдавна емблематичната журналистка на БНТ сподели, че с Торнев са се разделили преди 2 години, но още нямали официален развод. По думите й тя още го обичала и се надявала, че отношенията им може и да се оправят. Засега обаче това не се е случило.

Че Мира и Жоро имат лични проблеми, се говори отдавна. Още по време на участието си в шоуто „ВИП Брадър” водещата призна, че го е хващала в изневяра, и то нееднократно. „Това беше изключително тежък период за нас. Трудно се изживява подобно предателство, но въпреки всичко простих”, разказвала е журналистката. Макар че тогава си дали шанс, съпрузите не успели да преодолеят различията си и преди 2 години заживели отделно. Опитвали се обаче да поддържат добрия тон в името на сина им Георги, който през лятото ще навърши 15.