Той признава за голямо предателство в любовта, което му се е отразило изключително зле на психиката. Разкрива, че е бил във връзка с много популярна жена. Изпълнителят не крие какви корекции си е правил и казва, че не може да разбере колегите си, които крият интервенциите си, при положение, че на стари техни снимки се вижда как са изглеждали.

Галин изненадва с признанието, че е получил покана да бъде вторият ерген в култовото риалити “Ергенът”. Оказа се, че е голям фен на шоуто, но обясни съображенията си, поради които е отхвърлил тази идея и покана. “Имах предложения от продуцента, когото изключително много уважавам. Но, не, аз не се виждам в такъв тип предавания. Не е моето това. Особено много не ми харесва дозата на игра, има го… Това не значи, че не ми е интересно. Но си има доза театър и доза фалшименто. Не вярвам, че всички тези момичета са отишли там, за да намерят любовта. Повечето са отишли, за да ги видят и да имат някакъв вид популярност” – разказва пред “Блиц”.

Болезнено откровен е и за колежката си Диона, която временно беше изпълнител от неговия музикален лейбъл, а след скандал двамата се разделиха. По думите му истинската причина е, че са намесени много пари. “Не съм лицемерен. Научил съм се в годините да бъда възпитан. Лицемерието и възпитанието няма нищо общо” – заявява певецът.

Не обича да говори за личния си свят и любовните връзки и обяснява: “Не го правя, особено пък на тези години, на които съм, защото искам да крия нещо или защото се притеснявам от нещо, а по-скоро, защото наистина вярвам, че личният живот трябва да бъде личен. Виждал съм през годините мои колеги, на които личният им живот е бил на показ – няма нито един, който да е спечелил нещо от това. Двама влюбени се разделят от натиска на пресата – особено, когато и двамата са интересни личности. Пишат се някакви неща, получава се интрига във връзката им и просто не успяват да останат заедно”.

“Не искам хората да си мислят, че съм самотен, че нещата за мен не вървят в личен план. Напротив, аз почти не съм оставал сам. Не съм се чувствал самотен на този етап от живота ми. Щастлив съм, добре съм – това е най-важното нещо!” – категоричен е певецът.