„Моята дефиниция за влюбване е може би доста по-различна от това, което повечето хора възприемат. Мога да ти кажа, че съм била влюбена само веднъж и съм обичала само веднъж. За мен влюбването е такова само когато води до обич – иначе е просто моментно състояние, тръпка или силно привличане. Но много хора бъркат влюбването точно с тази тръпка…“, откровена бе Вики по време на усамотението им с Генчев в градината на имението. Виктория изтъкна, че няма как да разбере дали е влюбена в Евгени, предвид средата и условията, в които се намират в момента:

„ Аз изпитвам чувства към теб и с всеки ден те се засилват. Със сигурност в теб виждам човек, когото аз бих обикнала, но за да кажа, че съм влюбена, ми трябва повече време с теб, повече моменти и не знам дали това може да се случи в тази ситуация, в която сме тук. Искам да го знаеш, защото съм била честна с теб от самото начало“.

Евгени подходи с разбиране към нагласата на Виктория, но прие колебанието ѝ за ясен знак, че може би той не е нейният човек. Това и бе причината да не ѝ даде роза по време на Церемонията, изпращайки я с пожеланието да срещне мъж, който много да я обича.